harshnoise.art.pl

harsh noise // experimental // power electronics

Nie jesteś zalogowany.

#1 2010-03-04 12:06:35

Przemo_SB7
SB7 / Indoctri / Pavulon

16 Bitch Pile-Up

xv parowek napisał:

Najfajniej wydana jest płyta 16 Bitch Pile-Up (z tych co widziałem). Zresztą 16 Bitch Pile-Up wogóle rządzi

Mam tą płytę, okładka jest rzeczywiście czaderska.  Jednak do muzyki nie mogę się przekonać, słuchałem raz jak kupiłem, drugi raz ostatnio i stwierdziłem, że gdyby nie okładka, to dawno bym sprzedał.

Bo to jest płyta do odsłuchu w koncentracji, najlepiej głośno i w ciemnościach / z zamkniętymi oczami, hehe wink.
Mówię serio. Ja tego słucham niemal wyłącznie w sytuacji gdy np. mam ochotę się zdrzemnąć po pracy lub nic nie robić ino słuchać - w innym przypadku, płyta rzeczywiście "nie wchodzi". Trzeba się w to wkręcić trochę jak w film. Np. ten osiemnastominutowy dron z różnymi wyciszonymi odgłosami w tle mnie rozwala, a potem utwór z odgłosami silnika.

Podobne do moich impresje opisał kolo, który napisał reckę na Discogs, więc sam już nie mam po co się jakoś szczególnie produkować: http://www.discogs.com/16-Bitch-Pile-Up … ase/914683

Dla mnie to chyba jedna z najlepszych płyt z Troniks wogóle.

Ostatnio edytowany przez Przemo_SB7 (2010-03-04 12:07:27)

PAL KRZYŻ / Pozdrówka / Przemysław z Koźla

#2 2010-03-04 12:11:05

xv parowek
XV Parówek
Serwis

Re: 16 Bitch Pile-Up

może... jednak skoro nie odkryłem tego w 2 przesłuchaniach, to już chyba nie odkryję

#3 2010-03-04 12:11:48

Grrr
Użytkownik

Przemo_SB7 napisał:

xv parowek napisał:

Najfajniej wydana jest płyta 16 Bitch Pile-Up (z tych co widziałem). Zresztą 16 Bitch Pile-Up wogóle rządzi

Mam tą płytę, okładka jest rzeczywiście czaderska.  Jednak do muzyki nie mogę się przekonać, słuchałem raz jak kupiłem, drugi raz ostatnio i stwierdziłem, że gdyby nie okładka, to dawno bym sprzedał.

Bo to jest płyta do odsłuchu w koncentracji, najlepiej głośno i w ciemnościach / z zamkniętymi oczami, hehe wink.
Mówię serio. Ja tego słucham niemal wyłącznie w sytuacji gdy np. mam ochotę się zdrzemnąć po pracy lub nic nie robić ino słuchać - w innym przypadku, płyta rzeczywiście "nie wchodzi". Trzeba się w to wkręcić trochę jak w film. Np. ten osiemnastominutowy dron z różnymi wyciszonymi odgłosami w tle mnie rozwala, a potem utwór z odgłosami silnika.

Podobne do moich impresje opisał kolo, który napisał reckę na Discogs, więc sam już nie mam po co się jakoś szczególnie produkować: http://www.discogs.com/16-Bitch-Pile-Up … ase/914683

Dla mnie to chyba jedna z najlepszych płyt z Troniks wogóle.

lubie ten projekt !

#4 2010-03-04 12:29:10

Przemo_SB7
SB7 / Indoctri / Pavulon

xv parowek napisał:

może... jednak skoro nie odkryłem tego w 2 przesłuchaniach, to już chyba nie odkryję

Cóż za fatalizm, heheheh wink.

Grrr napisał:

lubie ten projekt !

Jestem zaskoczony - bardziej się spodziewałem, że napiszesz, że to jest parodia muzyki albo coś w tym stylu smile.

#5 2010-03-04 13:01:57

Grrr
Użytkownik

Przemo_SB7 napisał:

xv parowek napisał:

Cóż za fatalizm, heheheh wink.

Grrr napisał:

lubie ten projekt !

Jestem zaskoczony - bardziej się spodziewałem, że napiszesz, że to jest parodia muzyki albo coś w tym stylu smile.

dla mnie to jest OK

#6 2010-03-04 13:54:13

apewrist
sleep sessions
Serwis

Ja mam bardzo mieszane uczucia, z jednej strony niektóre numery są niezłe a z drugiej to w zasadzie kolejny projekt z takim charakterystycznym podejściem alko-głupio-śmieszno-noisowym które mnie denerwuje.

#7 2010-03-04 14:21:50

Przemo_SB7
SB7 / Indoctri / Pavulon

A jakie są w tym stylu inne, bo jakoś mi nic nie przychodzi na myśl? The Cherry Point? Taka otoczka jest OK - można lubić lub nie. Poza tym, tej głupio-śmieszności jakoś szczególnie nie wyczuwam na tej płycie poza okładką - w sumie, to jakby to inaczej oprawić, to by wyszło chyba nawet dosyć "poważnie"-horrorowo, tak myślę.
Poza tym wg mnie nie jest do końca sensownie rozbijać tej płyty na poszczególne numery - to jest bardziej całość. Dla mnie ten najdłuższy dron jest najlepszy. I track z odgłosem silnika.

#8 2010-03-04 14:34:25

xv parowek
XV Parówek
Serwis

Poza tym, tej głupio-śmieszności jakoś szczególnie nie wyczuwam na tej płycie poza okładką

No i właśnie w tym problem.  Tylko może nie chodzi o "głupio-śmieszność", tylko o coś innego.

#9 2010-03-04 14:36:32

apewrist
sleep sessions
Serwis

Chodzi mi o to, że ten projekt to grupa dziewczyn, które lubią popić i poimprezować i nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że przenoszą to także na muzykę a to już mi nie do końca odpowiada. Nie czerpię przyjemności ze słuchania czegoś co jest czyimś wygłupem (albo wydaje się nim być).

Stopka forum